Studieadvokatene er en tjeneste som leveres av Advokatfirmaet Auxilium AS.

Om Studieadvokatene

Advokat Ruben Haugland har lang erfaring med å jobbe med studentsaker, både fra det offentlige og i det private. Haugland har tidligere vært fast medlem i en rekke klagenemnder som behandler ulike studentsaker, sånn som for eksempel:

  • Felles klagenemnd, som er den nasjonale klagenemnden som blant annet behandler klager fra studenter om fusk på eksamen, skikkethet, politiattest, bortvisning osv.
  • Nasjonal klagenemnd, som behandler klager på opptak gjennom Samordna Opptak.
  • Lånekassens klagenemnd, som behandler klager om avslag og størrelse på lån og stipend fra Lånekassen.
  • NOKUTs klagenemnd, som blant annet behandler klager på godkjenning av utenlandsk utdanning.

Erfaringen fra disse nemndene har gitt Haugland en helt unik kunnskap i den type saker som behandles i disse nemndene, hvilke vurderinger som gjøres, og hvilke argumenter som vektlegges i disse vurderingene.

Etter at Advokat Haugland startet å jobbe som tidl. advokatfullmektig, har han fortsatt hatt et spesielt fokus på studenter, og har hjulpet en rekke studenter i møte med institusjonen de studerer ved. I tillegg til de spesielle studentsakene, jobber Haugland mye med arbeidsrett og avtalerett, som for eksempel tvister om utleieforhold.

Haugland har også tidligere vært leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Agder, og har sittet i Sentralstyret til Norsk Studentorganisasjon. Også her jobbet han med å representere studenter i møte med utdanningsinstitusjonen eller andre aktører, og han fikk stor kunnskap i de mange problemstillinger en student møter på i løpet av et semester.

I tillegg jobber Haugland med andre rettsområder hvor studenter er inkludert. Eksempler på dette kan være husleietvister, barnefordeling og arbeidstvister. Haugland har et spesielt fokus på studentens spesielle situasjon i de tvister man kan bli utsatt for.

Ruben Haugland

Advokat MNA
Ruben Haugland, advokatfullmektig

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mobil:+47 924 67 837

Medlem av Advokatforeningen
Medlem av Forsvarergruppen

Ali Reza Afshar

Advokat MNA
Ruben Haugland, advokatfullmektig

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mobil: +47 92802924

Medlem av Advokatforeningen
Medlem av Forsvarergruppen

Advokat Ali Afshar har lang erfaring med de fleste rettsområder. Afshar har jobbet mye med både arbeidsrett, eiendomsrett, kontraktsrett, arv, utlendingsrett og forvaltningsrett. Afshar vet at mange studenter er i en særlig utsatt posisjon, og har en genuin interesse for å jobbe mot at en eventuell motpart utnytter dette i en tvist.

Studieadvokatene kjenner til mulighetene som finnes for å kunne få dekket kostnadene til advokatbistand. Dersom du selv vil måtte betale kostnadene, vil vi gi deg ærlige tilbakemeldinger på om det vil lønne seg å gå videre med saken eller ikke. Det koster ingenting før et oppdrag eventuelt er inngått. Uansett om oppdraget betales av deg eller det offentlige, vil Studieadvokatene kunne tilby deg en unik oppfølging og veiledning fra begynnelse til slutt. Hos oss står studenten i fokus!

Juridiske problemstillinger for studenter

Kontakt oss

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
© Studieadvokatene. Alle rettigheter reservert.